Oare putem muta muntii?

Zi de zi, omul – animal social – vine in contact cu altii asemenea lui si, de multe ori, se nasc povesti frumoase intre ei, incarcate de emotie si admiratie. Sunt oameni care reusesc sa schimbe totul in jurul lor si, mai ales, sa te schimbe pe tine ca OM. Lor le dedic aceste randuri.

Daca viata iti da lamai, fa limonada. Ce simplu pare! Si asta e cel mai bun sfat pe care il poti primi cand lucrurile din jur devin apasatoare. Insa, putini oameni mai au taria de a privi lucrurile dintr-o perspectiva atat de optimista.

Desigur, lectiile de viata le primesti daca ai bunavointa si ragazul de a-l intelege pe cel de langa tine. De multe ori, suntem prea grabiti si mult prea preocupati de ale noastre ca sa observam gesturile si sa ascultam cuvintele oamenilor din viata noastra. Dar putem invata de la un domn in varsta ce este respectul cand il vedem ridicandu-se de pe scaun si oferind locul unei femei insarcinate care are o treime din varsta lui; sau de la un copil care spune multumesc atunci cand i se ofera o bomboana; de la un adolescent care iti tine usa sa intri in supermarket; de la o vanzatoare care gaseste energia sa zambeasca si sa faca small talk atat cu cele patru persoane care sunt asezate in fata ta la coada, cat si cu tine. Astfel de oameni reusesc sa schimbe ceva in cursul monoton si apatic al vietii lor si a celor din jurul lor.

Eu am invatat ca este nevoie doar de determinare ca sa poti trece peste orice obstacol ti se iveste in cale. Nu exista problema care sa nu aiba rezolvare daca reusesti sa te automotivezi indeajuns si ai rabdarea de a-i asculta pe cei care iti vor binele. Oricare dintre noi poate muta muntii din loc daca asta isi propune.

Reclame

Posted on 18 septembrie, 2010, in Ganduri neinsemnate, Thoughts. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: