EpiInfo2000

Epi Info este un pachet soft de domeniu public, produs de Centrul pentru Controlul Bolilor din Atlanta. A fost conceput pentru supravegherea bolilor, fiind folosit totodată în mod extensiv în cadrul comunităţii globale a angajaţilor din domeniul sănătăţii publice în scopul unor diverse analize de date, cum ar fi auditul şi evaluarea clinică. De pe site-ul web http://www.cdc.gov/epiinfo se poate obţine atât varianta pentru sistemul de operare Windows, cât şi cea pentru DOS, precum şi manualul de utilizare. Softul Epi Info permite construirea cu uşurinţă a bazelor de date şi formelor, introducerea de date şi analiza de date cu statistici şi grafice epidemiologice. Deşi Epi Info este marcă înregistrată CDC, programele,documentaţia şi materialele didactice sunt de domeniu public şi pot fi copiate, distribuite şi ttraduse gratuit. Versiunea DOS se numeşte EpiInfo6, iar cea pentru Windows se numeşte EpiInfo2000.

În urma unui studiu din 1997 s-a constatat că în 117 ţări din lume există 145000 copii ale versiunilor DOS ale EpiInfo şi EpiMap. Manualul şi/sau programele DOS au fost traduse din engleză în alte 13 limbi.

Serverul LISTSERV pentru forumul de discuţii şi întrebări poate fi accesat trimiţând un mail la adresa listserv@listserv.cdc.gov, care să conţină în mesaj cuvintele Subscribe epi-info. Ca răspuns, veţi primi un mesaj cu instrucţiuni detaliate.

-util in cercetare medicala, folosit la metodologia cercetarii stiintifice.

Anunțuri

Posted on 18 Iunie, 2007, in Informative. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: