Casatoria in alb si negru

Casatoria, vazuta de multa lume ca fiind expresia dragostei sotilor unuia fata de celalalt, se pare a nu mai insemna tocmai acelasi lucru.

Casatoria este facuta din dragoste, insa dupa evenimentul in sine, la o vreme, intervine ratiunea; aceasta nu permite omului sa faca vreun pas in sensul despartirii, si de acum incolo locul ratiunii este luat de catre obisnuinta [obisnuinta de a sta cu acea persoana, de a o iubi, de a te culca si de a te trezi langa ea].  Casatoriile „salvate” exista doar datoritavenirii pe lume a unui copil. Acesta concentreaza toata dragostea parintilor asupra sa, si astfel parintii se vor intelege si iubi aparent, doar de dragul copilului.

Ce facem cand ajungem la 60 de ani? Barbatilor daca la o varsta mai inaintata le „pica” o tinerica de vreo 25-35 de ani, vad numai rosu in fata ochilor; lasa deoparte tot ce a realizat si isi concentreaza atentia, si viata – in esenta – asupra noii fapturi.

Privita cu  ochi rai de catre oamenii apartinand generatiilor mai vechi, concubinajul [sau „casatoria de proba” cum se spune in ziua de azi pe la toate colturile], cred ca este cea mai buna metoda de evitare a divortului.

Daca nu locuiesti un timp suficient de lung cu un om, astfel incat sa ajungi sa il cunosti atat din punctul de vedere al comportamentului „de acasa”, cat si cel de pe strada, sau de oriunde in societate, nu vei avea siguranta ca acel om este compatibil cu tine.

Ajungand la subiectul „compatibilitate”, trebuie sa te gandesti la faptul ca in popor se spune o vorba foarte adevarata: „Nu ajungi sa cunosti un om nici intr-o viata intreaga”. Este perfect adevarat. Datorita acestui motiv, trebuie sa iei in calcul faptul ca daca observi potrivirea cu acel om in proportie de 100%, tu trebuie sa constientizezi ca in realitate, acea cifra se injumatateste. Deci, casca bine ochii inainte sa te prezinti in fata ofiterului de stare civila.

Pe de alta parte, aceasta compatibilitate izvoraste din iubire, intelegere, comunicare. Daca te iubeste, il iubesti, nu va certati si ganditi aproximativ la fel, nu e cazul sa stai sa te gandesti daca sa va luati sau nu. Decizia trebuie sa vina de la sine, si … din ambele parti.

Asadar… Casa de piatra!

Anunțuri

Posted on 19 Mai, 2007, in Day by they and fight by night, Informative, Real life. Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Frumos si succint. Ai expus mult adevar in putine cuvinte. Din nefericire, in ziua de azi, casatoriile sunt „la moda”. Si a face un copil a ajuns sa fie la fel. E plin de copii mici, tinere familii, femei insarcinate si fete plouate apartinand unor oameni neimpliniti.
    Obisnuinta e moartea implinirii. Daca te gandeai la divort si apare un copil sau daca esti nefericit si apare un copil, va fi si mai greu. Din pacate acel copil va simti toata tensiunea din casa si va trai mai rau cu doi parinti decat daca ar fi trait cu unul singur. Divortul necesita curaj si vointa. De teama, cei care nu o fac daca e cazul isi taie singuri craca de sub picioare.

  2. Eh, da, poti sa le tot masori si socotesti dar riscurile tot raman. Caci viata e plina de surprize.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: