SMS-ul salvator

          Populatia va fi avertizata prin mesaje scrise (SMS) transmise pe telefonul mobil in situatii de urgenta, iar continuitatea comunicatiilor in zonele afectate de calamitati naturale va fi asigurata prin intermediul unui centru operational, potrivit unor proiecte initiate de Ministerul Comunicatiilor.
          Datele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC) arata ca in Romania erau peste 13,3 milioane de utilizatori de telefonie mobila la finele anului 2005. Practic, mai mult de jumatate din populatia tarii are telefon mobil.
          Sistemul de avertizare va genera automat un mesaj SMS prin intermediul calculatorului catre utilizatorii din baza de date a sistemului national unic pentru apeluri de urgenta 112. De asemenea, sistemul va functiona pe intreg teritoriul Romaniei, prin intermediul sau putand fi transmise mesaje scurte catre populatia din zonele afectate sau din zonele in pericol.
          Daca transmiterea SMS are loc dupa producerea unui eveniment, maximum 15 secunde, continutul mesajului va cuprinde sfaturi de prim ajutor, informatii despre utilitati, aria de acoperire a evenimentului, posibilele urmari, pericole pentru sanatatea si integritatea populatiei.

Reclame

Posted on 22 iunie, 2006, in Informative. Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Pe bune ?! Vor suporta retelele GSM de la noi (dintre care cea de la orange si acum cu echipamente SH) acest val de informatie? Sa ne aducem aminte de Craciun / Revelion, cand cu 30 de min inainte si o ora dupa… Network busy. Sau, Cosmote… Eh… Chiar crezi ca in caz de cutremur de mai bine de 7 Richter voi sta sa astept sms-ul ‘salvator’? LOL

  2. Eiiiiiiii…E si asta un proiect al Min. Comunicatiilor. Daca va fi realizat sau nu, ramane sa vedem… daca trecem peste ‘situatia critica’ 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: