21.06.2006/15:26

 

          La data de 21 iunie, ora 15h 26m , longitudinea astronomica a Soarelui este de 90 grade , el intrand in semnul zodiacal Rac. Este momentul solstitiului de vara, ce marcheaza inceputul verii astronomice.  
          Dupa momentul solstitiului de vara, durata zilei va incepe sa scada, iar a noptii sa creasca, timp de 6 luni, pana la 21 decembrie, momentul solstitiului de iarna. Evident, in emisfera sudica a Pamantului fenomenul se deruleaza in sens invers.

Anunțuri

Posted on 21 Iunie, 2006, in Informative. Bookmark the permalink. 6 comentarii.

  1. Aha. Sa inteleg ca, odata cu inceputul zodiei Racului, totul incepe sa merga spre rau (cel putin in emisfera nordica), asta cam pana pe la Capricorn, care face sa mearga totul spre bine. Ciudat ca sunt preferentiali. Oricum, se pare ca nu degeaba ii zice „Zodia Cancerului”. :p
    (Cred ca o sa imi iau la injuraturi acum… 🙂 )

  2. Nu stiu ce sa zic… nu cred in zodii si in nimic ceea ce tine de asta. Cum ziceam cuiva, previziunile astrale… un post in plus pentru Net(i) la ProTV.

  3. Combati o stiinta, sau doar pe Neti?

  4. Nu combat nici stiinta, nici pe Neti; spuneam doar ca nu cred in astrologie si nimic ce tine de acest domeniu. Exista multe lucruri inutile pentru mine, cel putin, dar nu ma gasesc tocmai eu sa le combat. Nu le folosesc, nu le iau in seama. E suficient.

  5. Ura ! Vara imi place, chiar daca pamanutul cica s-ar fi oprit… in loc. Sper sa mai vina si iarna, macar o data, sa scriu in zapada „I love ya”… La Cheia – Brasov.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: